Aasta tegijad

Vägev vilistlane

2023 - Jalmar Vabarna

 

Jalmar Vabarna on rahvusvahelise haardega Värskast pärit muusik ja ettevõtja, kes julgeb suurelt ette võtta, läbimõeldult sündmusi korraldada ning kirega muusikat luua.

Jalmar on loonud oma kodukohta Treski külla uhke kontsertlava, korraldab suursündmusi, koordineerib ettevõtlusüritusi, panustab noorte kitarriõppesse ja tutvustab oma loominguga Eestit rahvusvaheliselt, unustamata seejuures Seto kultuuri. 

 


2022 - Sten Saar

 

Sten Saar ei ütle ühelegi väljakutsele "ei", suudab ka teisi kaasa tõmmata ja oma ideedesse uskuma panna, on alati valmis aitama ning olles täiesti vaba väiklasest kadedusest, rõõmustab ka selle üle, kui teistel hästi läheb. Usk iseendasse ja oma kaaslastesse on kasvatanud tiivad, mis kannavad pilvedestki kõrgemale. Oleme uhked ja rõõmsad Sinu kõrge lennu üle!

 

 


2021 - Kristjan Kangro

JA vägev vilistlane 2021 võib iseloomustada järgnevalt: Kristjan Kangro on julge ja ambitsioonikas, samas soe ja päikeseline. Liider ja võitja juba õpilasfirma päevilt. Rahvusvahelises keskkonnas kasvanud ja karastunud. Unistab tähtajaga ja teeb oma unistused teoks. 

Ta on ise öelnud, et ettevõtlus on kuritegevuse järel suurim risk. Oma ettevõtte Change Invest kohta on ta öelnud, kui sellest firmast saab 100 miljoniline ettevõte, siis on ta ebaõnnestunud. Ta tahab olla Euroopa esimene täielikult ühisrahastatud miljardi-dollari-ettevõte, kõige kiiremini kasvav finantstehnoloogia rakendus Eestis.

Ettevõtte Change keskkonnas tegutseb enam kui 42 000 investorit ning kiiremini kasvavad turud on Tšehhi, Leedu ja Hispaania. Change keskkond on Euroopas ainus keskkond, kus saab samal ajal kaubelda nii krüptoraha kui ka traditsiooniliste finantsinstrumentidega. Nii saab neil tehinguid teha nii bitcoini, ethereumi, Tesla, Netflixi kui ka S&P 500 derivaatidega.


2020 - Kristo Timberg

 

JA Eesti vägeva vilistlase 2020 tiitli pälvis Chemi-Pharm LTD tegevjuht Kristo Timberg, kes on aktiivselt kaasa aidanud JA Eesti tegemistele ning on pakkunud lisaks head õppematerjali  oma praegusest tööst ning ka ajast, mil tegi veel ise õpilasfirmat. Tema õpilasfirma oli pigem rida ebaõnnestumisi, aga samas andsid need ebaõnnestumised suurepärase õpikogemuse. Kristo õpilasfrma lugu, mis jääb 15 aasta tagusesse aega, on just hea näidislugu, mida alati rääkida ning kuulub õpilasfirmade lugude kullafondi.

 


2019 - Robin Saluoks

 

JA Eesti vägev vilistlane 2019 on Robin Saluoks, kes on asutanud ja üles ehitanud Euroopa põllumeestele digilahendusi pakkuva ettevõtte eAgronom, mis tänaseks on laienenud üheksasse riiki. Eestis kasutab Robini rakendust enamik teraviljakasvatajatest. JA programmis oli ta samuti edukas, võites 2013. aastal nii Eesti kui ka Euroopa õpilasfirmade võistluse teadusetendusi pakkuva õpilasfirmaga Kolm Põrsakest. Kuus aastat hiljem kutsusime Robini sama võistluse žüriisse.

 


2018 - Kaarel Kotkas

JA Eesti Vägev Vilistlane 2018 on Kaarel Kotkas, kes on Veriff OÜ asutaja ja tegevjuht. Edukas JA programmi vilistlane, kes on loonud isikutuvastusprogrammi, mis on levinud juba Eestist väljapoole. Praegu on Kaarel USA-s Silicon Valleys. Veriff läbis Y Combinator kiirendi. Veriff kasvab kiiresti, rahvusvaheline meeskond on juba 25-liikmeline ning ettevõte on leidnud suuri investoreid nii Eestist kui ka väljastpoolt. Läbirääkimised käivad potentsiaalsete globaalse haardega klientidega. Vaatamata märkimisväärsele töökoormusele ei ole Kaarel unustanud oma kooli ega JA Eestist, keda ta aitab endiselt nii mentorina, külalisõpetajana kui ka lektorina konverentsidel ja seminaridel.

 


2017 - Karl Juhan Paadam

 

Vägevaks vilistlaseks 2017 sai värskelt PwC Legal Ida- ja Kesk-Euroopa juhiks nimetatud Karl Juhan Paadam. Karl on Eesti PwC õigusosakonna nullist üles ehitanud, kasvatanud selle viie aasta jooksul üheks Eesti suuremate hulka kuuluvaks advokaadbiürooks ning nüüd asub juhtima Ida- ja Kesk-Euroopa osakonda, kus talle allub 300 advokaati.

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-