Uudised

JA Eesti käis oma Gruusia kolleege toetamas

06 October 2021

JA Eesti koolitajad käisid taas EV Välisministeeriumi arengu ja koostööprogrammi raames Gruusias Junior Achievement Gruusia töötajaid ja ettevõtlusõpetajaid koolitamas. Gruusias viibiti 2. – 9. septembrini.  Viiruse leviku tõttu sõltusime otselendudest ning viisime koolitused läbi Batumis ning JA Gruusia soovil ka nende ühes kõige vaesemas piirkonnas Ratšas.

JA Eesti koolitasid Gruusia töötajaid kohandama vastavalt oma riigi eripäradele ja kasutama meie “Võta ise ette” programmi, et innustada õpilasi ja ka õpetajaid tegema õpilasfirmat ning noori selleks ette valmistama. Plaanis oli algselt ise "Võta ise ette" äriideede genereerimise koolituse Gruusias läbi viia, aga paraku see tõusvate nakkusnäitajate tõttu ei õnnestunud. Lisaks õpetasime neid kasutama LEGO klotse probleemide määramiseks ja lahenduste planeerimiseks. Praktiline koolitus toimus ka projektide kirjutamise ja juhtimise kohta, mida jätkame tulevikus virtuaalselt, kui Gruusia kolleegid hakkavad projekte välja töötama.

Kirjeldus puudub.Õpetajate koolitust ei õnnestunudki viimase hetke tõusvate Covid-näitajate tõttu kontaktkoolitusena läbi viia. Seetõttu pidime pisut oma programmi muutma, aga siiski osales virtuaalsel koolitusel 126 aktiivset õpetajat. Rääkisime Eesti kogemustest virtuaalsete õpimeetodite kasutamisel, õpetasime neid ka ise kasutama ning tutvustasime neile virtuaalselt läbiviidavaid ajurünnaku meetodeid.

Ratša piirkonna õpetajatele rääkisime, kuidas korraldada väheste vahenditega õpilasfirmade kooli- ja piirkondlikke laatu ning jagasime ka oma virtuaalsete laatade kogemust.

Kui COVID19 viiruse olukord võimaldab, siis ootame Gruusia kolleege Eestisse veel ühele kontaktkoolitusele ning õpilasfirmasid meie suurele õpilasfirmade laadale veebruaris.

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-