Uudised

Põhikooli ettevõtlusviktoriin andis stardi Creatlonile

11 October 2021

Traditsiooniline Junior Achievement Eesti e-viktoriin 7. – 9. klassi õpilastele toimus ettevõtlusnädalal, 7. oktoobril 2021, milles osales seekord 1343 õpilast Eestimaa 69 koolist.

Viktoriinis tuli noortel rakendada oma ettevõtluse- ja majandusalaseid teadmisi ning vastata 30 küsimusele, abiks oli ka internet. Väga pingelise võistluse võitjaid oli seekord palju. Esikolmikusse jõudis 30 õpilast. Võitjaks tuli 9. klassi õpilane Airo-Sten Maalmeister Saarepeedi koolist Viljandimaalt, kes kogus 29 punkti. JA Eesti autasustab esikolmikusse jõudnud õpilasi auhindadega, kõik osalejad saavad tunnistuse.  

Kõige keerukamateks osutusid küsimused tootlikkuse ja käibemaksu arvutamise kohta, kus õiget vastust internetist ei saanud leida, vaid oli vaja rakendada ka matemaatikat. Kahjuks oli vähe ka õpilasi, kes teadsid, et nad tohivad koolivaheajal töötada kuni 7 tundi päevas. Raskem oli vastust leida majandusharude arengu kohta pandeemia ajal, kus tuli rakendada loogikat või otsida natuke põhjalikumalt statistikat internetist.  

Kõige suurema põhikooli 3. astme õpilaste osalusega koolideks osutusid Salme põhikool ja Antsla gümnaasium, kellele JA Eesti korraldab põneva ettevõtluspäeva. 

Õnnitleme kõiki osalejaid, sest saite teadmiste ja kogemuste jagu rikkamaks ning täname õpetajaid, kes aitasid viktoriini koolides läbi viia. Suur aitäh Pepcole, kes toetab viktoriini ja preemiaürituse läbiviimist. Täname ka TÜ Teaduskooli, et saime kasutada uut digikeskkonda võistluse läbiviimiseks.  

Mis saab pärast viktoriini edasi? 

Pärast e-viktoriini on võimalik 7.-9. klassi noortel kokku panna oma võistkond, et osa võttameeskonnamängust Creatlon. Creatlon koosneb kokku kolmest etapist: e-viktoriin, meeskonnamäng ning loovülesanne. Viimased kaks etappi sooritab võistkond koos. 

Meeskonnamängu voorus tuleb kolme kuu jooksul 2 – 3-liikmelistel võistkondadel leida lahendused kolmele küllaltki mahukale ülesandele. Tähtajad leiate SIIT.

Kolmas etapp ehk meeskondlik loovülesanne kuulutatakse välja pärast teise etapi lõppu. Selle valmimise tähtaeg on 28. märts 2022. Kevadel premeerib EBS Gümnaasium parimaid kreatleete ärimehele väärilise päevaga! 

E-VIKTORIINI TULEMUSED 2021

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-