Uudised

Algaval töövarjunädalal tutvuvad noored põnevate ametitega

12 November 2021

Kuigi ametlik töövarjupäev on neljapäeval, 18. novembril, siis tegelikult käivad noored huvipakkuvaid ameteid varjutamas terve järgmise nädala kestva töövarjunädala jooksul. Olenevalt võimalusest ja kokkuleppest saavad täiskasvanud endale varju reaalselt või hoopis veebi vahendusel.

Ametlik töövarjupäev tähistab sellel aastal ka ümmargust sünnipäeva, kuna Junior Achievement Eesti on päeva korraldamas juba 25. kordaTagasi Kooli lehel on ennast üles andnud sajad ettevõtted ja töölised ning veel on võimalus õpilastel endale nende põnevate elukutsete seast meelepärast leida. 

Töövarju on valmis võtma ka näiteks Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Indrek Sarap, riigikogu esimees Jüri Ratas, Swedbanki juht Olavi Lepp, disainerid, ajakirjanikud, kohtunikud, kirjanikud, prokurörid, fotograafid, iluteenindajad, lasteaiaõpetajad ja paljude teiste elukutsete esindajad. 

''Nagu ka eelmisel aastal, siis ka nüüd on viiruse tõttu huvi töövarjutamise vastu varasemast natuke väiksem, aga samas on tore, et uute võimalustega on siiski kaasa tuldud. Kus vähegi võimalik saadakse kokku päriselt, aga paljud varjutamised toimuvad ka veebi vahendusel,'' selgitas JA Eesti tegevjuht Kersti Loor

Kõik ennast üles andnud inimesed pole endale veel varju leidnud ning seega on võimalus ennast Tagasi Kooli töövarjutamise portaalis registreerida. “Inimeste soov õpilasi nende eriala valikuprotsessis toetada, on suur. Tahetakse noortega jagada oma tööalaseid kogemusi, käidud teed ja saadud õppetunde. Seda tõestavad mitusada töövarjukutset, mis igal aastal portaali üles pannakse,” rääkis töövarjutamise portaali populaarsusest Tagasi Kooli juht Teibi Torm

''Töövarjupäev annab õpilastele võimaluse kogeda, milline näeb välja tema unistuste töökoht. Mõnikord selgub ka, et tegelikult polegi amet üldse selline nagu ette kujutati. Noorele inimesele võib see olla tõeline reaalsuskontroll ja igal juhul kasulik,'' lisas Loor. 

''Noori alati huvitab, et mis on mingi töö juures kõige raskem või mis inimesele tema töö juures kõige rohkem meeldib. Töövarjupäeval saabki kõike seda omal nahal kogeda,'' märkis Loor. 

Töövarjupäeva traditsioonile pani alguse JA Eesti 1998. aasta kevadel, kui klassitäis Jakob Westholmi Gümnaasiumi õpilasi varjutas ühe päeva jooksul erinevaid riigitöötajaid.

Tagasi Kooli on kodanikualgatus, mis tegutseb visiooniga viia kõigi 1.-12. klasside õpilasteni elulised oskused külalistundide, õppekäikude ning töö- ja tudengivarjutamiste kaudu. 

Töövarjupäeva korraldust toetavad: SEB Pank , Eesti Töötukassa, Swedbank. 

Lisainfo: Kersti Loor, JA Eesti tegevjuht, tel. 5664 6600, kersti@ja.ee.

Lisainfo töövarjunädala portaali kohta: Teibi Torm, Tagasi Kooli juht, tel. 5664 2380, teibi@tagasikooli.ee.

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-