Uudised

Detsembris külasta Õpilasfirmade jõululaatasid

29 November 2021

Jõulukuul on Õpilasfirmade kalender alati tööd ja tegemisi täis, sest igal nädalavahetusel toimub kuskil Eestimaa kenas paigas mõni Õpilasfirmade jõululaat. Teeme ülevaate eesootavatest sündmustest, kust leiab iga huviline kindlasti midagi toredat jõulukingiks nii endale kui oma lähedastele.

Eesootaval laupäeval, 4. detsembril ootavad Õpilasfirmad huvilisi Pärnus Martensi väljakul. Pärnu Keskuse ees asuval õuealal on end sisse seadnud kell 11-15 mini-mini, mini- ja Õpilasfirmad. Laata korraldab Pärnumaa Arenduskeskus koostöös Pärnu Ühisgümnaasiumi projektijuhtimise õppekava õpilaste ja TÜ Pärnu kolledžiga.

Pärast Pärnu laata tuleb suund võtta aga hoopis Haapsallu, sest 5. detsembril on juba järgmised mini-mini, mini- ja Õpilasfirmad enda müügiboksid valmis seadnud Haapsalu Kultuurikeskuse juures õuealal. Haapsalu Õpilasfirmade jõululaat on külastajatele avatud kell 10-14. Laadal tunnustatakse kaunima müügikoha kujundusega firmat, innovaatilisemat toodet või teenust ning suurima käibega Õpilasfirmat. Laata korraldavad Sihtasutus Läänemaa ja Haapsalu Kultuurikeskus.

Nädal hiljem soovitame nädalavahetuse veeta Tartus, sest 10.-12. detsembrini on iga päev erinevad Õpilasfirmad oma toodetega esindatud Tartu Kaubamajas. Reedel, 10. detsembril on laat külastajatele avatud kell 14-18 ning nädalavahetuse kahel päeval kell 11-15. Laata korraldab Tartu Ärinõuandla.

Juhul kui Tartu jääb kaugeks, siis ootavad Õpilasfirmad sind 11.-12. detsembril ka Pärnus. 11. detsembri jalutuskäik Rüütli tänaval või tiir 12. detsembril Kaubamajakas on kindlasti abiks jõulukinkide varumisel. Mõlemal päeval on Õpilasfirmad oma toodetega müügivalmis kell 11-15.

Need inimesed, kes plaanivad 12. detsembri veeta aga Põhja-Eestis, on oodatud osa saama Liipa Talu Jõulmaa Õpilasfirmade laadast Jõelähtme valda Saha külla Hundinuia tee 1 aadressil. Eesti unikaalseim jõululaat, kus on oma imeliste toodetega väljas mitukümmend Õpilasfirmat üle Eesti.

Hilistele päkapikkudele on avatud 18. detsembril Õpilasfirmade jõululaat Raplas asuvas Rappeli Keskuses. Jõulukingid endale ja lähedastele saab soetada kell 11-15. Õpilaste vahel liigub ringi ka žürii, kes tunnustab laada lõpus parima väljapanekuga Õpilasfirmat, silmapaistvat toodet või teenust ning müügistrateegiat.

Kõigi Õpilasfirmade laatade täpsema informatsiooni oleme koondanud Junior Achievement Eesti kodulehekülje. Võta jõulude eel aeg maha ning toeta ettevõtlusharidust – külasta mõnda Õpilasfirmade jõululaata, uuri mida põnevat pakuvad õpilased sel aastal ning ehk leiad endale midagi toredat ka kingikoti sisse.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-