Uudised

LUGU: Creatloni võitjate preemiapäev

27 May 2022

JA Eesti on aastaid korraldanud loovat ja põnevat meeskonnamängu Creatlon, kust saavad osa võtta 7.-9. klasside õpilased üle kogu Eesti. Sel aastal tunnustati mõnusa päevaga selle õppeaasta tublimaid kreatleete. Võitjad jagavad lugejatega oma muljeid.

Tartu Forseliuse Kooli naiskond Muumid, kes saavutasid meeskonnamängus Creatlon esikoha, meenutavad maikuist preemiapäeva:

Meie valatud higi ja pisarad tehtud töö eest tasuti meile ühe vahva päevaga, mille käigus saime tutvuda erinevate toredate inimeste ja ettevõtetega.

Alustasime oma päeva Fotografiskas, kus nägime teiste näituste seas veel ühte avamata näitust ja saime erakordse võimaluse rääkida Maarja Loorentsiga, tänu kellele see imeline koht üldse Eestis on. Tema tõeliselt inspireerivast jutust leidsime enda jaoks nii mõnedki mõtteterad - olulisim neist oli "mitte alla anda ja kõvasti vaeva näha". Huvitav fakt oli seegi, et enamus inimesi hääldavad Fotofrafiska nime valesti. imelt on rõhk tegelikult esimesel a-tähel.

Järgmisesse sihtpunkti jõudmiseks polnud vaja isegi majast välja minna, sest see asus kohe meie peade kohal. Nimelt käisime Fotografiska restoranis, et teada saada, kuidas nende nullkulu restoran siiski töötab. Sellest kõigest rääkis meile peakokk Merlin Vettik. Meelde jäid kindlasti mesilased, kes õues pesitsesid, imeline vaade Tallinnale ja lause “Eesti inimesed on väga pirtsakad - nad soovivad, et menüüs oleks siiski klassikalised toidud - näiteks part.” All korruse kohvikus tegime ka pisikese lõunapausi, et edasi avastamiseks ikka energiat jaguks.

Edasi sammusime kohe üle tee asuvasse VIVITA Estoniasse, kus Mari-Liis Lind rääkis ettevõtte missioonist ning sellest, mis täpselt on lasteloovuskiirend ning milleks see vajalik on. Meile tehti töökojas ka tuur, et saaksime parema arusaama sellest, kuidas töökoda välja näeb ning mis moodi lapsed seal tegutsevad. Väga meeldejäävad olid projektid, mida vivinaudid (programmis osalevad lapsed) juba leiutanud olid. Näiteks nägime väga lustakat iseliputavat saba. Lahkusime sealt naeratus näol, sooviga, et selliseid kohti oleks Eestis rohkem.

Järgmiseks sõitsime Kultuurikatlasse, et külastada Latitude59 konverentsi. Konverentsil oli palju sagimist ning saime end tunda nagu tõelised ärinaised. Tutvusime erinevate firmade ja startup-idega, kuulasime saalis tehtavaid ettekandeid. Nägime nutimesitaru ja saime nii jäätist kui ka porgandit näksida. Kokkuvõttes oli see üks tore külastus. 

Seejärel sõitsime tagasi Telliskivi Loomelinnakusse, et külastada Stella Soomlaisi Stuudiot, kus Gerli Pesor rääkis kuidas bränd üldse tekkis ning kuidas nad võimalikult palju nahka ära kasutavad, et jääk oleks minimaalne. Näiteks teevad nad suurtest kottidest, millega enam ei käida, mitmeid väiksemaid. Stuudios lasti meil endilgi nahatööd proovida. Saime igaüks endale käepaelu meisterdada. Peab ära mainima, et alguses ei tundunud see üldsegi mitte lihtne. Kokkuvõtteks võime surmkindlalt väita, et päev oli täis uusi kogemusi ning ääretult vahva.

Täname omalt poolt kõiki korraldajaid.

Autorid: võistkond Muumid (Ellu-Marii Vahter, Lara Liivak ja Ketlin Kuznetsova)

Creatlon on põhikoolile suunatud loov meeskonnamäng, millega õpilased alustasid juba sügisel. Alustuseks lahendasid õpilased üle Eesti individuaalselt e-viktoriini. Viktoriini järgselt tuli õpilastel moodustada kuni 3-liikmelised võistkonnad ning lahendada veel kaks põnevat võistlusvooru. Selle õppeaasta tulemusi näeb SIIT.

Suur tänu kõigile õpilastele, kes võtsid Creatlonist osta ning loomulikult ka nende juhendajatele, kes neid innustasid. Kindlasti jätkub Creatloni meeskonnamängu traditsioon ka järgmisel õppeaastal.

Creatloni tublimaid aitasid premeerida EBS Gümnaasium ja ettevõtlusõppe programm "Edu&Tegu". Lisaks vahvale preemiapäevale lunastavad parimatest parimad kreatleedid endale tasuta õppekoha aastaks EBS Gümnaasiumi ettevõtlusklassis.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-