Uudised

HÄÄLETA: Millise Euroopa Õpilasfirma äriidee meeldib Sulle?

29 June 2022

12.-14. juulil toimub Tallinnas Euroopa Ettevõtlusfestival Gen-E, mille raames kuulutatakse välja 2022. aasta parim Euroopa Õpilasfirma ning tudengifirma. Eestis astub võistlustulle 41 riigi parimad noored ettevõtjad.

Kõikide Euroopa parima Õpilas- ja tudengifirma võistluse finalistidega on võimalik tutvuda võistluse kodulehel gen-e.eu. Parimatest parim selgub 14. juulil. Siiski on võimalik ka Sinul anda oma panus ning aidata kaasa rahva lemmiku Õpilasfirma ja tudengifirma välja kuulutamisele.

Kuidas hääletada?

GEN-E Virtual Expo lehel saad tutvuda Õpilasfirmadega klikkides „JA Company“ lingil ning tudengifirmadega „JA Start Up“ lingil. Vali endale huvipakkuv riik ning näedki millise äriideega konkreetne riik Euroopa võistlusel on esindatud. Lemmikettevõtte profiilil on võimalik anda oma hääl just talle, et kindlustada Euroopa lemmiku Õpilas- või tudengifirma tiitel.

Kelle vahel valida?

Euroopa parima Õpilasfirma tiitli nimel võistleb 41 riigi Õpilasfirmad. Valik toodetest on äärmisel põnev. Meie põhjanaabrid soomlased on võistlusel esindatud taaskasutatud materjalidest valmistatud kotisisu organiseerijatega, mida toodab ÕF Gente. Läti Õpilasfirma ThreeCube on loonud mobiilirakendusest ja 3D mini-figuuridest koosneva õppevahendi matemaatika, keelte ja kunsti oskuste arendamiseks. JA Eesti sõbrad Gruusiast on väljas Õpilasfirmaga IRIGO, mis valmistab automaatseid kastmissüsteeme toataimedele.

Vaieldamatult populaarsed on ka tänavu aastal keskkonnahoiule ja jätkusuutlikkusele suunatud tooted ja teenused. Naiste ja keskkonna peale on mõelnud Prantsuse Belgia Õpilasfirma Don’t Be Shy, kes on ise välja töötanud ja valmistanud keskkonnasõbralikest materjalidest menstruatsiooniaegsed aluspüksid. Leedu Õpilasfirma Dentinullas on väljas hambapesupulbriga ja Slovakkia Õpilasfirma Ligo loodab klientide tähelepanu võita hambapastatablettidega. Suurt probleemi on lahendamas aga Rootsi Õpilasfirma Noll Deponi, kes on välja tulnud spetsiaalse seadmega prügilate jaoks, mis aitab ettevõtetel keskkonnasõbralikumalt käidelda aknaklaasidega uksi.

Vaata kõigi 41 riigi võistluse "Euroopa parim Õpilasfirma 2022" finaliste SIIT ning ära unusta külastada võistluse ametlikku kodulehekülge, et anda hääl oma lemmikule.

Võistlusel „Euroopa parim tudengifirma 2022“ tiitlile kandideerib 21 ülikoolide tudengitest koosnevat tiimi. Populaarsust koguvad erinevad tarkvaralahendused, mis lihtsustavad erinevate valdkondade tegevusi. Ka tudengid mõtlevad palju keskkonnale ning kahjulike mõjude vähendamisele.

Tutvu kõigi 21 tudengifirma äriideega SIIN ning ära unusta külastada võistluse ametlikku kodulehekülge, et anda hääl oma lemmikule.

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-