Uudised

Legoklotside mõtestatud kasutamine õppetöös

22 August 2022

Augustikuu on alati olnud haridusmaastikul enesetäiendamise kuu. JA Eesti pikaaegsed töötajad ja ürituste läbiviijad Aljona Bostan ning Maria Heinrichsen käisid Erasmus+ projekti raames Austrias ning õppisid Lego Serious Play koolitajate käe all kuidas ja miks võtta Lego klotsid kasutusele nii töös õpilastega kui ka õpetajatega.

Pisikeste plastmassist ristkülikutest on võimalik ehitada täpselt nii palju erinevaid mudeleid kui piiritu on klotside käeshoidja kujutlusvõime. Legode abil on võimalik täiustada oma äriideed, lahendada erineva valdkonna probleeme, paremini end väljendada ning õppida oma kaaslasi mõistma. „Nädala jooksul avastasin ma enda kohta tohutult palju uusi detaile, millele ma varem ei olnud tähelepanu pööranud. Lisaks eneseanalüüsile, rakendasime samu meetodeid ka organisatsiooni töö parendamiseks,“ võttis koolitusnädala kokku JA Eesti turundusjuht Maria, kelle sõnul käisid endasse vaatamisega käsikäes ka praktilised nõuanded kuidas panna koolitusel osalejad end avama, meeskonnas töötama ühise eesmärgi nimel ning leidma lahendusi.

Taolist õpetamismeetodit on Aljona ja Maria kasutanud üritustel ka varasemalt. „Põnev on näha kuidas klassi kõige tagasihoidlikumad õpilased elavnevad kui lauale pannakse kuhjaga Legosid ning leiavad igale detailile oma mudelis tähenduse,“ rõõmustab Maria. Selliseid emotsioone ja hästi töötavaid meeskondasid on vaja ettevõtlusõppe igas etapis.

JA Eesti koolitajad on meeleldi nõus viima läbi Legodega äriideede genereerimise ja arendamise üritusi ka koolides. Oma soovidest ootame koole teada andma aadressil junior@ja.ee aadressil.

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-