Uudised

Ootame Ukraina õpperühmadega koole osalema Unicefi projektis

03 October 2022

JA Eesti osaleb koos kümne Euroopa riigi JA organisatsiooniga Unicefi rahastatud UPLIFT Youth projektis, mille kaudu saame aasta jooksul toetada 10-19 aastaseid Eestis elavaid Ukraina pagulasi.

Projekti eesmärgiks on noorte ettevõtlikkuse arendamine ja eduvõimaluste loomine Unicefi programmi UPSHIFT ja Junior Achievementi programmide kaudu, mis teavitavad, inspireerivad, aktiveerivad ja võimestavad noori.

Juba sel sügisel korraldame Ukraina õpilastele praktilisi ja inspireerivaid ettevõtluse töötubasid, kus tutvustatakse nii Eestit kui ka siinseid töö- ja õppimisvõimalusi. Huvi korral viime 5-10 tunniseid töötube läbi teie koolis ukraina keeles kolmele erinevale vanusegrupile: 4.-6. klass, 7.-9. klass, gümnaasium. Töötubade eesmärgiks on tõsta noorte teadlikkust oma oskustest, huvidest ja väärtustest ning aidata kindlaks teha nende potentsiaalset karjääriteed. Kutsume töötubadest osa saama kõiki koole, kus õpib Ukrainast pärit 4.-12. klassi lapsi. Kaasa löömise soovist palume märku anda e-kirjaga : liis@ja.ee 

Samuti korraldame Ukraina õpilasi õpetavatele õpetajatele JA õppeprogrammide koolitusi. JA programmide eesmärgiks on anda noortele teadmisi ja kogemusi, kuidas elus edukalt toime tulla, neid ette valmistada tööks ja ettevõtjana tegutsemiseks tulevikus. Koolituse läbinud õpetajatele pakume esimese kooliaasta jooksul ka  mentorlust.

Ukraina-, eesti- ja venekeelsed JA ettevõtlusõppe programmid:
  • 4.-6. klassile: „7 sammu“, sh mini-minifirma
  • 7.-9. klassile: Minifirma ja „Mina ja majandus“
  • Gümnaasiumile: Õpilasfirma

JA ettevõtlusõppe programmide järgi õppivad Ukraina õpilased saavad osa võtta ka õpilas- ja minifirmade ning mini-minifirmade laatadest, kus oma tooteid müües või tegevust tutvustades saavad noored päris ettevõtja kogemuse. Samuti korraldame spetsiaalselt Ukraina õpilastele suunatud Töövarjupäeva 2023. aasta sügisel, kus on võimalik osaleda nii gümnaasiumi kui põhikooli lõpuklasside õpilastel.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-