Uudised

Unicef UPLIFT projekti töötoad ja koolitused ukrainlastele jätkuvad ka jaanuaris

08 December 2022

Novembris ja detsembri alguses viisime Ukrainast pärit õpilastele Unicefi ja JA Euroopa UPLIFT YOUTH projekti raames läbi 15 ettevõtlusõppe töötuba. Ukrainakeelsed töötoad 4.-12. klassi õpilastele toimusid Tallinnas, Tartus ja Rakveres ning nendes osales kokku 440 õpilast.

Töötubade läbiviijate, Julia ja Oksana, sõnul on Ukraina lapsed väga aktiivsed ning neile on enim meeldinud oma idee põhjal prototüüpe meisterdada. Selles on nad väga osavad ja leidlikud. Töötubades on õpilased ajurünnaku käigus leidnud ühe enda koolis või enda ümber oleva probleemi, mida nad on märganud ning püüdnud sellele leida nutika lahenduse. 

Samuti tutvuvad õpilased töötubades ettevõtluse olemusega ning lahendavad innukalt grupitöö ülesandeid. Näiteks selgitavad välja kõrgeima spagetitorni ehitaja testides enda meeskonnatöö oskust ning mõtlevad välja, kuidas enda ideed ja toodet reklaamida ning teistele esitleda. Töötubade jooksul  tutvustame 14-19 aastastele Ukraina noortele ka Eestit ning siinseid õppimise ja töötamise võimalusi, et aidata neil planeerida oma väljavaateid tuleviku karjääri ja edasiõppimise võimaluste osas.

Töötubade läbiviimisega jätkame ka jaanuari kuus ning ootame kõiki Ukraina õpilastega koole projektist osa võtma.

Lisaks õpilastele, koolitame UPLIFT projekti raames ka Ukraina õpilasi õpetavaid õpetajaid. Novembri kuus toimus “Mina, majandus ja ettevõte” programmi koolitus, kus keskenduti õpilaste finantskirjaoskuse ning ettevõtlikkuse kujundamisele ja ettevõtlusteadmiste omandamisele. Detsembris osalesid õpetajad ka I ja II kooliastme ettevõtlusõppe programmi “7 Sammu” koolitusel ning Õpilasfirma programmi metoodilisel koolitusel. 

#UPLIFTEUROPE

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-