Uudised

FOTOD: Majandus- ja ettevõtlusõpetajad talvekoolis

08 January 2023

Uus aasta algas majandus- ja ettevõtlusõpetajate jaoks tegusalt Saaremaal toimunud talvekoolis, kus jagati omavahel kogemusi, tutvuti majandus- ja ettevõtlusõppe trendidega ning prooviti mõnda meetodit ka koha peal järele.

3.-5. jaanuarini viibis ligi 60 erineva Eestimaa piirkonna majandus- ja ettevõtlusõpetajat Kuressaares talvekoolis. Saabumise päeval tutvustasid Maksu- ja Tolliamet maksudele suunatud külalistundide sisu ja internetist leitavaid õppematerjale, et maksudega seotud temaatika jõuaks paremini noorteni. Oma ettevõtluskogemusest rääkis kohalik ettevõtja Tanel Tang, kes paljude jaoks võib olla tuttav teleekraanil jooksnud sarjast „Tanel ja kanad“ või kelle mahekanamunad on libisenud peoriiulilt ostukorvigi.

Teine talvekooli päev oli juba hulga praktilisem ja mängulisem. Kogu koolituspäeva vältel tutvustasid JA Eesti praktikud majandus- ja ettevõtlusõppes kasutust leidnud mänge, mida oleme ise mitmetel kordadel oma koolitustel kasutanud, analüüsinud ja veidi kohandanud. Õpetajad said sellest päevast kaasa nii metoodilised teadmised kui ka praktilise kogemuse. Lisaks JA Eesti poolt kasutatavatele mängudele, tutvusid ja proovisid õpetajad läbi ka keskkonnasäästlikkusele suunatud mängu, mille töötuba viis läbi Mondo Esindaja Kristiina Joon.

Viimasel koolituspäeval andis mõtteainet koduteele kaasa Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professor Urmas Varblane, kes rääkis õpetajatele avameelselt maailmamajandusest, Vene-Ukraina sõjast läbi majandusteadlase pilgu ning kriisist ja sellest väljumisest. Koduteed alustasid õpetajad aga siiski rõõmsamal noodil kui olid ära proovinud JA Eesti I ja II kooliastmele suunatud õppeprogammi 7 sammu õppemeetodeid ning said uusi teadmisi „Kasutuid teadmisi majandusest“ viktoriinil.

Õhtupoolikutel said talvekoolis osalejad külastada BalticWorkboats’i, mängida majandusringluse mängu või suisa Legodega. Väsitav mänguaeg kulmineerus spamõnusid nautides ja omavahel basseinis või saunalaval kogemusi vahetades.

Vaata meeleolukast talvekoolist fotosid SIIT

Talvekooli õnnestumisesse aitasid kaasa ettevõtlus- ja karjääriõppe programmi "Edu ja tegu" ja Nordplus.

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-