Uudised

Ukraina haridussüsteem tunnustas Õpilasfirmade programmi!

01 January 2023

JA Eesti rõõmustab koos JA Euroopaga, sest Ukraina haridusministeerium tunnustab alates möödunud aasta lõpust Junior Achievement’i ettevõtlusõppe programme keskhariduse valikkursusena.

Selline suur edasiminek on tunnistus JA Ukraina juhatuse ja meeskonna raskest tööst hoolimata kõigist raskustest, millega on tulnud silmitsi seista. See on lootusetuli noortele, kes Ukraina riiki üles ehitavad.

JA Euroopa juht Salvatore Nigro edastas JA Ukraina tegevjuhile Yriy Tokarski’le oma parimad soovid edasisteks tegevusteks. Ka JA Eesti tunneb suurt uhkust oma partnerorganisatsiooni! Nii JA Eesti kui JA Euroopa jätkavad tihedat koostööd JA Ukrainaga, et anda oma panus Ukraina noorte haridusse ning tagada neile vajalikud oskused edu saavutamiseks elus.

2022. aastal avaldasime artikli esimesest ukraina Õpilasfirmast, kelle sünnis mängist olulist rolli ka JA Eesti. Tallinna Kopli Ametikoolis õppima asunud sõjakoleduste eest põgenenud Ukraina õpilased lõid oma Õpilasfirma möödunud aasta varakevadel. Juuni alguseks oli Õpilasfirma nimega UA’nd We osalenud peaaegu igal nädalal mõnel laadal ning müünud juba üle 100 liitri borši! Noored ettevõtjad esindasid oma riiki uhkusega ka suvel Tallinnas toimunud Euroopa parima Õpilasfirma võistlusel. 

JA Eesti annab endast kõik, et Ukraina õpilased saaksid ettevõtlusõppest maksimumi ning näeksid kui palju uksi see kogemus nende jaoks nüüd ja tulevikus avab. Nende noorte haridusse panustab JA Eesti, Eesti riik ja Ukraina õpetajad, ettevõtlusõppe programm Edu ja Tegu ning UNICEF.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-