Uudised

Paide noored võtsid minifirmade loomise ette!

02 February 2023

JA Eesti viis 1. veebruaril Paide Hammerbecki Põhikoolis läbi inspiratsioonipäeva „Võta ise ette!“, mis aitas neljakümne viiel 7. klassi õpilasel saada väikene aimdus ettevõtlusest ning võimalikust loovtöö valikust järgmisel õppeaastal.

Viie tunni jooksul aitasid JA Eesti koolitajad Maria Heinrichsen ning Aljona Bostan agaratel õpilastel saada ülevaade minifirmade programmist, ammutada inspiratsiooni varasemate aastate tublimate näitel ning panna oma ajud ise tööle ajurünnakus, mille tulemuseks olid 12 silmapaistvat äriideed, mis päeva lõpus tulid ette kandmisele ka suure auditooriumi ees. „Võta ise ette“ inspiratsioonipäev pakub põhikooli õpilastele nii teoreetilisi kui praktilisi ja mängulisi teadmisi ettevõtlusest. Ettevõtja omadused, meeskonnatöö olulisus, äriideede genereerimine ja turundus tuuakse lihtsas ja mõistetavas keeles noorteni – oluline on vaid julge pealehakkamine!

Kaheteistkümne tiimi äriideede hulgas oli mitmeid, mida oleks võimalik reaalselt ellu viia ka minifirmade programmi raames. Parimaks äriideeks valisid noored ja nende õpetajad naiskonna, kelle äriideeks oli eelkõige tantsijate jaoks valmistada mugavalt kaasaskantavaid joogipudeleid, millel on kokkuvolditav sang, snäki-konteiner ja palju muid vahvaid lisavidinais. Tähelepanu pälvis ka noorte seas populaarsete valgete tossude tallakaitsmed, et kaitsta valget talda määrdumise vastu. Tubli esitluse tegi ka Paide Hammerbecki Põhikooli väikeklassi õpilaste grupp, kelle äriideeks oli valmistada keskkonnasõbralikest materjalidest erinevate kujudega prillitoose. Prillitoose võib ehk mõni huviline tulevikus lasta endale teha nii sangaga, vöö külge kinnitatavana kui ka salataskutega.

Tulevased noored ettevõtjad visualiseerisid oma äriidee ka LEGO klotside abil. Lisaks mängulisele väärtusele, pakub LEGO piiramatuid võimalusi ehitada igasuguseid mudeleid ning mudeli ehitamise käigus veelgi enam läbi mõelda ja täiustada olemasolevat äriideed.

„Võta ise ette“ inspiratsioonipäev on saanud mingis mõttes JA Eestis ja põhikoolides traditsiooniks. Viietunnise koolituspäeva raames saavad õpilased proovida ja katsetada väikest osa minifirmade programmist, mida on võimalik sooritada põhikoolis ka loovtöö raames. Sarnaseid koolitusi on võimalik koolidel endale tellida kogu õppeaasta jooksul.

„Võta ise ette“ elluviimist toetab Pepco ning UNICEF.

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-