Uudised

Õpilasfirmade® laada äriideed ja müügitegevus saavad premeeritud! 

06 February 2023

11.-12. veebruaril paneb üle 800 noore ettevõtja proovile oma müügioskused ja tooted Kristiine ja Rocca al Mare keskustes. Sel õppeaastal loodud mini-- ja Õpilasfirmasid ootab ees kaks päeva avalikku müüki.

Juba sel nädalal saavad paljud Eesti põhikoolide, gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilased oma esimese avaliku müügi kogemuse Eesti Õpilasfirmade laadal. Tooted saavad veel viimast lihvi, müügibokside kujunduse kontseptsioon on läbi mõeldud, müügikõned ja -argumendid hakkavad meelde jääma ning ka firmariided on juba riidepuul ootamas. Ettevalmistused aasta suurimaks õpilaste müügiürituseks on nii korraldajatel kui õpilastel tehtud. 

Iga tubli pingutus väärib otseloomulikult ka tunnustamist. JA Eesti ei vali Eesti Õpilasfirmade laadal kunagi parimat toodet või Õpilasfirmat. See põnevus säilib õppeaasta lõpuni kui toimub võistlus „Eesti parim Õpilasfirma“. Siiski on laadal kohal ka žürii, kes suhtleb iga Õpilasfirmaga, et välja selgitada kes neist on ettevõtlusõppe programmi raames omandanud kõige rohkem teadmisi ning suutnud need teadmised ka praktikasse rakendada. 

Laupäeval ja pühapäeval toimub mõlemas ostukeskuses traditsiooniline innovatsioonivõistlus, millest võtavad osa võistlusele eelregistreerunud Õpilasfirmad. Noored ettevõtjad esitlevad žürii ees 2-minutilise liftikõne, mille tulemusena valitakse välja iga võistluse kõige innovaatilisem toode või Õpilasfirma. Innovatsioonivõistluse parimaid tunnustab SEB Eesti ning Wise. 

Rohelise pealinna egiidi all toimub rohe-pitch’i võistlus. Keskkonnasõbralikkusele ja jätkusuutlikkusele keskendunud Õpilasfirmad on nüüdseks žüriile esitanud 1-minutilise video, mille põhjal valib Tallinna linn välja Rohelise pealinna eripreemia väärilise firma. 

Ükski laat ei saa toimuda ilma aktiivse müügitööta. Müügistrateegiat hindab kogu laadapäeva vältel žürii ning tunnustab igas keskuses parima müügistrateegia preemiaga silmapaistvamaid Õpilas- ja minifirmasid. Eeskujuliku müügitöö eest on auhinna välja pannud Fast Track Education. 

Olulisel kohal on ka müügiboksi hea väljanägemine, mis võiks anda edasi Õpilasfirma olemuse ning püüda möödujate pilke. Ostukeskustes ringi jalutav žürii märkab kindlasti neid müügibokse, millega on nähtud vaeva ning mis täiendavad Õpilasfirma müügikõnet ja suurepärast toodet. Silmapaistvat müügiboksi premeerib Southwestern Advantage Eesti ning Fast Track Education. 

Õpilasfirmade vastutustundlikkust hindab žürii põgusa vestluse käigus nende müügiboksis. Kas noored teavad mõiste „vastutustundlik ettevõte“ tähendust? Milliseid põhimõtteid on nad juba jõudnud rakendada alates sellest ajast kui registreerisid Õpilasfirma? Paljudele sarnastele küsimustele tahab žürii vastuseid saada ning tunnustada kõige vastutustundlikumat Õpilasfirmat ka väärilise preemiaga. Auhinna on välja pannud Fast Track Education. 

Milline Õpilasfirma suudab Eesti Õpilasfirmade laadal koguda kõige suurema käibe? Möödunud aastal ulatus kahel päeval toimunud laada kogukäive (kõigi osalejate käive kokku) ulatus 15 500 euroni. Aastal 2016 toimunud Õpilasfirmade laadal kogus Vanalinna Hariduskolleegiumi ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi ühisfirma Spoony 5-tunnise laada jooksul 1300 eurot, mis moodustas tol aastal ühe viiendiku laada kogukäibest. Kas sel aastal ületatakse šokolaadilusikate poolt seatud käibenumbrid? 2023. aasta laada suurima käibega Õpilasfirmat tunnustavad Kristiine ja Rocca al Mare keskused. 

Laada külastajatel on võimalik ka enda hääl kuuldavaks teha hääletades veebis oma lemmiku Õpilas- või minifirma poolt. Iga Õpilasfirma müügiboksis on väljas QR-kood, mille skänneerimisel jõuab hääletaja Õpilasfirmade e-poodi, kus laadapäevadel on võimalik klikkida meeldimise nuppu oma lemmiku profiili juures. Enim „meeldimisi“ kogunud Õpilasfirma pälvib rahva lemmiku tiitli. 

Eesti Õpilasfirmade laadal välja antavaid auhindu jätkub veelgi: 
  • Parim reklaamklipp – TOP3 reklaamklipid on esitlemisel mõlemas ostukeskuses nädala jooksul enne laata
  • Meediatäht 2023 – kõige rohkem meediakajastust saanud Õpilasfirma nii trükis, teles kui raadios
  • Sotsiaalmeedia täht 2023 – kõige vägevamalt sotsiaalmeedias tegutsev Õpilasfirma, kes kasutab ka teemaviiteid #jaeesti #õpilasfirma
  • Think Human Foundation eripreemia arenguhüppe teinud minifirmale
  • Negavatti eripreemia
  • Edumuse eripreemia
  • Estonian Business School'i eripreemia
  • Ettevõtluskõrgkool Mainor eripreemia 

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-