Uudised

Milliseid tooteid on võimalik Eesti Õpilasfirmade laadalt leida?

07 February 2023

Igal õppeaastal muutub Õpilas- ja minifirmade tootevalik üha kirjumaks ja põnevamaks. 11.-12. veebruaril on oma tooteid müümas ja tutvustamas Rocca al Mare ja Kristiine keskustes 268 Õpilasfirmat üle Eesti.

Mida aasta edasi, seda keskkonnateadlikumaks muutuvad põhikooli ja gümnaasiumi õpilased. Ka sel aastal on toodete valiku põhilisteks märksõnadeks keskkonnasõbralikkus, jätkusuutlik lähenemine, jäätmete minimaliseerimine ja taaskasutus. Sellised eesmärgid on oma tegevusele ja tootele seadnud mitmed Õpilasfirmad ning seetõttu võib leida nädalavahetusel toimuvalt Eesti Õpilasfirmade laadalt suurte ettevõtete tootmisjääkidest valmistatud sisustuselemente, ümbertöödeldud materjalidest aksessuaare ja kotte, aga ka nutikaid visiitkaardilahendusi, mis annavad kliendile palju suurema tegutsemis- ja infojagamise vabaduse kui seda suudab teha üks kartongist visiitkaart.

Toote enda, tootmisprotsessi ja Õpilasfirma hoiaku jätkusuutlikkust hindab nii Tallinna linn "Roheline pealinn" võistluse raames, kui ka Negavatt, kes tunnustab 20 rohefirmat pääsmega Keskkonnainvesteeringute Keskuse korraldatud konkursi "Negavatt" lõpp-etappi!

Olulised märksõnad on sel õppeaastal ka vaimne tervis, müügilt saadud tuludelt annetuste tegemine südamelähedastele organisatsioonidele ning rahatarkus.

Ükski aasta ei saa aga üle ega ümber lõbusatest ja kasulikest toodetest. Nii võib laadalt leida igavese harilikupliiatsi, lõbusaid laua- ja seltskonnamänge, kaasaskantava esmaabikoti, külmkuivatatud jäätise ning ka militaarvarustust.

JA Eesti ning sel aastal loodud Õpilas- ja minifirmad kutsuvad kõiki huvilisi osa saama Eesti Õpilasfirmade laadast, kus on võimalik koha peal käega katsuda ja endale soetada põnevaid õpilaste loodud tooteid. Laat toimub sel nädalavahetusel, 11.-12. veebruaril, Kristiine ja Rocca al Mare keskustes ning on külastajatele avatud mõlemal päeval kl 12-17, millele järgneb laadapäeva parimate tunnustamine.

Saladuseloori kergitades võime öelda, et suur tõenäosus on kohtuda seal ka selle aasta parimate Õpilasfirmadega, kellest parim selgub juba kevadel toimuval võistlusel "Eesti parim Õpilasfirma 2023" ning "Eesti parim minifirma 2023".

OSALEJATE KATALOOG

KÜLASTE E-POODI

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-