Uudised

Mitu inimest oleme koolitanud aastal 2020?

15 January 2020

Uue aastakümne esimese 11 päevaga viis JA Eesti läbi juba 7 koolitust. Koolitusi oli nii õpilastele kui ka õpetajatele.

Aasta on alanud võimsalt ja töiselt. Õpilased on jõudnud osaleda õpilasfirmade liikmete koolitusel Tartus, müügikoolitustel Tallinnas ja Tartus ning keskkonnateemalisel koolitusel „Negavatt x ÕF“. Õpilastele suunatud koolitustel omandas uusi teadmisi 215 õpilast. Koolituse läbiviijad puudutasid ühiskonna jaoks aktuaalseid teemasid, millele ka õpilasfirmad peaksid kindlasti mõtlema. Urmas Villmann agentuurist Kontuur Leo Burnett näitas noortele, mis toimub roheturunduses laias maailmas ning kuidas reklaamid meie ostuotsuseid mõjutavad. Liisa Aavik blogist SuletudRing.ee pani noored mõtlema rohepesu teemadel ning analüüsima nii teiste kui ka enda tooteid sellest vaatevinklist. Mayri Tiido uuris noorte käest, mis on nende ja nende ÕF väärtused & milline on nende lugu toote taga.

Õpilasfirmade liikmete koolitusi on toimunud sel õppeaastal kolm – Tallinnas, Pärnus ja Tartus. Koostöös Estonian Business Schooliga kasutame juba teist aastat uut formaati koolituste läbiviimiseks ning õpilaste tagasiside põhjal õigustab see end täielikult. Koolituse esimeses pooles külastavad õpilased oma töötoa grupiga ühte ettevõtet, kus saavad ülevaate sellest kuidas toimivad päris ettevõtted ning kuidas nemad oma probleeme lahendavad. Paljud ettevõtjad jagavad meeleldi ka oma nippe ja soovitusi õpilasfirma arendamiseks. Sel aastal külastasid õpilased järgnevaid ettevõtteid: SEB Eesti peakontor, Adcash reklaamiplatvorm, Tallinna Lennujaam, Hilton Tallinn Park Hotell, Trimtex Baltic, Estonia Resort Hotel&Spa, Forwardspace, Ruukki Products, MooMoo, Pagarini, e-Agronom ning loovagentuur Neway.

Õpilasfirmade liikmete koolitus on jagatud töötubadeks. Õpilastel on võimalik valida endale meelepärane töötuba – tootearendus, turundus, juhtimine ja personalitöö ning raamatupidamine ja finantsid.

Ka õpetajad said oma teadmisi täiendada talvekoolis ning nii eesti- kui ka venekeelsel õpilasfirmade juhendajate metoodilisel koolitusel. Õpetajaid on sel aastal osalenud juba 83.

JA Eesti tänab kõiki õpilasi ja õpetajaid, kes osalesid koolitustel. Samuti täname kõiki koolitajaid ja ettevõtjaid, kes on oma õla alla pannud ettevõtlushariduse edendamisele läbi koolituste.

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-