Uudised

Esimene Ukraina Õpilasfirma 

30 June 2022

Esimene Ukraina neljaliikmeline Õpilasfirma esindab uhkusega oma riiki juulis Tallinnas toimuval võistlusel „Euroopa parim Õpilasfirma 2022“. Noori ettevõtjaid toetavad oma nõu ja jõuga ka JA Eesti mentorid.

12.-14. juulil toimuval võistlusel on oma toodetega väljas Ukraina Õpilasfirma UA’nd We. Noored ettevõtjad pakuvad klientidele rahvusliku köögi hõrgutisi nagu borš, vareenikud ja limonaad. Imemaitsvaid ukraina köögi palasid on võimalik proovima tulla 14. juulil Vabaduse Väljakule, kui toimub võistluse viimane etapp, milleks on stendivoor. Traditsiooniliselt on stendivoor külastajate vaatevinklist rahvusvaheline Õpilasfirmade laat, kus on võimalik tutvuda lisaks Ukraina Õpilasfirmale, veel 40 teise riigi Õpilasfirmaga. Ka tudengifirmad on oma toodete ja teenustega sel ajal esindatud.

Tallinna Kopli Ametikoolis õppima asunud sõjakoleduste eest põgenenud Ukraina õpilased lõid oma Õpilasfirma tänavu varakevadel. Juuni alguseks oli UA’nd We osalenud peaaegu igal nädalal mõnel laadal ning müünud juba üle 100 liitri borši! Retseptid täiustuvad pidevalt ning suurepäraste maitsete veelgi paremaks muutmiseks on õpilased saanud loa kasutada Üks Köök OÜ ruume ja nõuandeid toidu valmistamiseks.

JA Eesti annab endast kõik, et Ukraina õpilased saaksid ettevõtlusõppest maksimumi ning näeksid kui palju uksi see kogemus nende jaoks nüüd ja tulevikus avab. Nende noorte haridusse panustab JA Eesti, Eesti ja Ukraina õpetajad ning Edu ja Tegu.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-