Uudised

Think Human Foundation toetab põhikooli noorte ettevõtlikkust ja sotsiaalsete oskuste arendamist

30 March 2023

JA Eesti  teeb sellest õppeaastast koostööd Think Human Foundationiga, kes soovib õla alla panna noorte ettevõtlikkuse ning sotsiaalsete oskuste arengule, eriti Tallinnast kaugemates piirkondades, kus noortel on vähem võimalusi.

THF rahastusel on JA Eesti vilistlasorganisatsioon viinud minifirmadele novembris-detsembris läbi kolm mini-hakkatoni erinevates piirkondades – Tallinnas, Rakveres ja Pärnus. Töötubades õppisid noored oma väärtuspakkumist paremaks sõnastama, arendasid oma digioskusi ja sotsiaalmeedia turunduse teadmisi, näiteks õppisid, kuidas Instagrami storyt teha, oma firmat põnevalt ja tabavalt esitleda ning oma lugu haaravalt jutustada.  

Töötubades osales kokku 176 põhikooli noort. Kõige rahvarohkem oli koolitus Pärnus, kus osales ligi 80 noort, Tallinnas osalesid teiste hulgas ka mini-minifirmade tegijad ehk 5. klassi õpilased, kes seitsmendikele ja kaheksandikele sugugi alla ei jäänud. 

Töötoad muutsid osalejatele eriti meeldejäävaks läbiviijad –  JA vilistlased, noored tudengid, kes alles üsnagi hiljuti ise Õpilasfirma teekonna läbi käinud. Õppurid tundsid end mugavalt ning pingevabalt ja said palju kasulikke näpunäiteid oma minifirma edasiarendamiseks. 

Mini-hakkatonide sarja võtsime kokku 24. märtsil EBSis erisündmusega, kus valmistusime Eesti parim minifirma 2023 finaalvõistluseks. Viimasel mini-häkil olid koos üheksa minfirma esindajad, kes alustasid lõpparuande kirjutamisega, vaatasid üle oma kassaraamatud ja panid kokku kasumiaruande. Muidugi oli vaja ka liftikõnet harjutada, sest minifirmade võistlusel tuleb oma firmat tutvustada ja ka müügioskusi näidata. Igatahes said noored enesekindlust juurde, et võistlusele kandideerida ning 20. aprillil end proovile panna. Sellega minifirmade aasta lõpeb.

Rõõm on, et saame koostööd Think Human Foundationiga ka uuel hooajal jätkata. Kindlasti on põhikooli noortel lisakoolitustest kasu, sest sageli teevad noored minifirmat tunniväliselt ja õpetajad ei jõua nii palju tähelepanu nende sotsiaalsetele oskustele pöörata. Eakaaslastelt õppides ning noorte juhendajate innustamisel saavad põhikooli õppurid julgemaks ning enesekindlamaks. Lisaks omandavad nad ka tänapäevaseid oskusi digimaailmas.

Mini hakkatonidel osalejad on öelnud:

"Õppisin täna uusi asju, kõige rohkem jäi meelde instagrami story tegemise töötuba"

"Oskame nüüd paremini välja tuua, kuidas konkurentidest erineme"

"Kõik meeldis, õppisin palju uut. Lemmik oli müügi töötuba"

"Kardan klassi ees esinemist, tänane oli minu jaoks suur eneseületus."

"Sain uusi asju teada, müügioskus, instagram jne"

"Korrastasime turunduse töötoas oma instagrami ja facebooki kontod, juhendajad juhtisid tähelepanu asjadele, mille peale ise tulla ei osanud"

"Õppisin palju. Söök oli hea, juhendajad sõbralikud"

"esinemine oli väga raske, kõik muu meeldis"

"Õpetajad on naljakad, õppisin uusi asju"

Minifirma Range8 Aseri koolist, kes pälvisid laadal Think Human Foundation eripreemia arenguhüppe eest. Minifirmade koolituspäev võistluseks valmistumiseks 24. märtsil EBSis.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-