Uudised

#GEN_E: Euroopa parim Õpilasfirma selgub varsti!

27 May 2023

Kutsume Sind kaasa elama 2023. aasta Euroopa parimatele Õpilas- ja tudengifirmadele!

Sel suvel korraldab Junior Achievement Türgi koos Junior Achievement Euroopaga 11.-13. juulil Istanbulis Euroopa Õpilas- ja üliõpilasfirmade võistluse GEN-E 2023.

Võistlusest võtavad osa 40 Euroopa riigi parimat Õpilasfirmat ja ligi 20 tudengite start-up’i. Mõlemad võistlused koosnevad neljast osast – tegevusaruanne, lavaesinemine, stendivoor ning vestlus žüriiga.

Euroopa ettevõtlusfestivali GEN-E ajakava:
Kogu juunikuu

Avatud on Gen-E platvormil virtuaalne näitus, kus on esindatud nii mõlema võistluse finalistid kui ka teised Euroopa tublid Õpilasfirmad ja start-up'id. Kõigil huvilistel on võimalik tutvuda virtuaalselt noorte ettevõtjatega ning nende tooteid ka huvi korral seotada Gen-E Expo alal. Leheküljel on võimalik anda ka hääl oma lemmikfirma poolt! Eestit on esindamas virtuaalsel näitusel 15 Õpilasfirmat.

12. juuni

Finalistid esitavad oma tegevusaruande, mis moodustab osa Euroopa parima valikust. Eestit esindav ÕF MilSpray toimetab hetkel usinalt oma aruande kallal juba koos juhendajate ning JA Eesti mentoritega!

3.-4. juuli

Kinnised online-vestlused žüriiga. Žüriivestlusel küsitakse finalistidelt küsimusi, mis aruandest jäävad ehk selgusetuks, uuritakse nende tulevikuplaanide ja ebaõnnestumiste kohta.

11. juuli

Finalistid saabuvad Türki ning algab viimane ettevalmistus enne põhilisi võistluspäevi

12. juuli

Lavaesiemised Istanbulis. Laval tutvustavad finalistid laiemale publikule oma tooteid ja tegemisi. Sellest võistlusvoorust toimub ka ülekanne Gen-E kodulehel ning JA Europe Facebook’i lehel.

13. juuli

Stendivoor ja auhindade gala. Stendivoorus tutvustavad finalistid oma tooteid Istanbulis žüriile ja teistele huvilistele. Stendivoorus saavad žürii liikmed esmakordselt oma käega katsuda finalistide tooteid. Õhtu lõppeb auhindade galaga, kus kuulutatakse välja Euroopa parimad ning jagatakse ka mitmeid eripreemiaid. Auhindade galast toimub otseülekanne Gen-E kodulehel ning JA Europe Facebook’is.

Eestit esindab Euroopa Õpilasfirmade võistlusel Võru Gümnaasiumi Õpilasfirma MilSpray, kes valmistab pihustatavaid kamuflaažvärve. Nende toodet on rahvusvahelisel tasandil tunnustanud ka Eesti Kaitseväe juhataja kindral Martin Herem.

Sea end Euroopa ettevõtlusfestivali Gen-E lainele läbi JA Eesti sotsiaalmeedia platvormide, sest kajastame seal nii meie ettevalmistusi kui ka võistlusmelu otse Istanbulist.

Võistluse ametlikult kodulehelt leiad rohkem informatsiooni gen-e.eu.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-