Uudised

Vanalinna päevade laat pani punkti Õpilas- ja minifirmade hooajale

12 June 2023

Selle õppeaasta viimane Õpilasfirmade laat toimus 3.-4. juunil Vabaduse väljakul Tallinna vanalinna päevade raames. Müümas olid nii põhikooli I ja II astme kui ka gümnaasiumi astme noored ettevõtjad.

Mini-minifirmade ehk 3.-6. klassis õppivate õpilaste tooteid sai soetada laupäeval Toompargis. Noorte toodetest olid menukaimad eelkõige pirukad ja piparmündi-limonaad. Palju tähelepanu pälvisid Ukraina mini-minifirmade loodud imekaunid peaehted, isemeisterdatud käevõrud ja sõrmused ning vilditud loomakesed. Paljudele neist oli tegemist elu esimese avaliku müügi kogemusega. Kaasatud olid ka Ukrainast pärit 3.-6. klasside õpilased Räägu Koolist, Rakvere Vabaduse Koolist ja Lasnamäe Gümnaasiumist, et ka neil oleks võimalik omandada ettevõtlusharidust varakult ning et neistki sirguksid kogukonna arengusse ja uute väärtuste loomisesse panustavad ühiskonnaliikmed. 

Õpilasfirmad olid oma toodetega esindatud mõlemal nädalavahetuse päeval Vabaduse väljakul. Neist paljudele on vanalinna päevade laat võimalus panna õppeaastale punkt ning kõik valmis tehtud või tellitud tooted ära müüa. Agaramad müüjad olid Viska Leili, kelle vildist saunamütsid leidsid kõik endale omanikud, ka Einsteini 3D-prinditud peakujulised puzzled ning Parti mängukaardid said müüdud. Populaarsed olid ka teised käsitöötooted – punchy-vaibad, soojad mütsid, magnetkinnitusega rätikud, T-särgid jne. Huvi tunti noorte vastu rohkesti ning mitme firma jaoks oli just Vanalinna päevade laat kõige edukam.

UNICEF toetab mini-minifirmade osalemist vanalinna päevadel ja ettevõtluskogemuse omandamist läbi UPLIFT projekti.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-