Uudised

Mõtlesime Ukraina noortega äriideid

19 June 2023

7. juunil viis JA Eesti ning JA Alumni Estonia läbi äriideede genereerimise ürituse, kust võtsid osa ligi 100 Ukrainast pärit põhikooli õpilast Vabaduse Koolist.

Hakatoni-stiilis üritus toimus kahes vahetuses, et mentoritel oleks võimalik anda tagasisidet igale moodustunud minifirmale. Päev algas noorte jaoks Õpilas- ja minifirmade programmi tutvustusega, sest nii Eestis kui ka Ukrainasse naastes on neil samadel noortel võimalik läbida Junior Achievement’i loodud Õpilasfirmade programmi.

Olles end kurssi viinud noortele ettevõtjatele kehtivate reeglite ja formaalsustega, pandi oma ajud tööle juba meeskondades, et välja mõelda vingeid äriideid. Päeva jooksul esitleti laval mitmeid äriideid, milles nägid nii kaasõpilased kui ka mentorid suurt potentsiaali ka ärimaailmas. Kõlama jäid sellised ideed nagu pastapliiats ja harilik ühes korpuses, millest valmis ka põhjalik prototüüp. Suurelt mõtles aga kolmest neiust ja ühest noormehest koosnenud tiim, kes tuli välja ideega, et värvida teid erinevate värvidega, mis pimedal ajal kiirgaksid valgust ning seeläbi vähendaksid ka avariisid. Veel olid esindatud erinevad aksessuaarid ja stiilsed nokamütsid, juhtmete organiseerimiseks loodud klõpitsad ning ka arvutimängud eakaaslastele.

UNICEF toetab ettevõtlusõppe jõudmist Ukrainast pärit noorteni läbi UPLIFT projekti.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-