Uudised

Ootame noori mentoreid koolitusprogrammi

31 August 2023

Noore Mentori koolitusprogramm on kõigile neile, kes soovivad oma koolis või ka väljaspool olla mentoriks noorematele Õpilasfirma tegijatele. Registreerimine on juba alanud!

Kui Õpilasfirmas oli tore ja tahad oma õpitud nippe ja ägedaid kogemusi ka uute tegijatega jagada, siis tule Noore Mentori programmi! Esimene kohtumine toimub juba  29.-30 septembril Estonian Business Schoolis (Lauteri 3, Tallinn). 

Koostöös Estonian Business Schooli ja suurepärase koolitaja Age Rosenbergiga Headflow’st oleme kokku pannud põneva koolitussarja, mille eesmärk on toetada noort mentorit õpilasfirma mentordamisel, andes tööriistu, mille abil tõsta teadlikkust iseendast ja nii parandada oskust märgata mentordatava Õpilasfirma noorte muresid, takistusi ja õnnestumisi. Lisaks on programmis osalemine hea juhus taaskord kohtuda oma aasta aktiivsemate Õpilasfirma tegijatega ning koos nendega midagi ette võtta!

Programmis toimub kokku 4 koolituspäeva ja 2 praktilist mentordamisülesannet laatadel detsembris ning 10.-11. veebruaril Tallinnas Eesti Õpilasfirmade laadal.

Ootame tulevasi noori mentoreid ennast programmi registreerima SIIN. Registreerimise tähtaeg on 25. september. Kohtade arv on piiratud!

MIS OOTAB EES?

Programm algab 2-päevase õppesessiooniga juba 29.-30. septembril EBSis (Lauteri 3, Tallinnas). Kaugemalt tulijatele pakume öömaja ja kõigile 29.09 õhtul õhtusööki ja bowlinguõhtut, et ikka paremini ka omavahel tuttavaks saaksite.

Edasi ootab Sind veel kaks koolituspäeva ning kaks mentorluspäeva laatadel. Vahepealsel ajal muidugi oma nooremate kolleegide nõustamine ja toetamine. Kui pelgad, et ei leia oma koolist firmat, keda mentordada, siis aitame leida seda väljastpoolt.

Kui tuhinat veel jätkub, siis kohtume ka 9.-10. mail Eesti parim Õpilasfirma 2024 võistlusel!

PROGRAMMI VÄLJUNDID JA KAVA
  • Osaleja on mõtestanud ja rakendab töösse enda ÕF-i tegemise kogemusi.
  • Osaleja teab, mis vahe on mentorlusel jt inimeste toetamise vormidel ning oskab kaardistada lahendamist vajavaid teemasid, oskab kuulata ja toetada, mõistab ÕF-i meeskonna struktuuri ning oskab toetada ÕF-i oma organisatsiooni ülesehitamisel.
  • Osaleja oskab analüüsida iseennast ja seeläbi mõista ka teisi. Ta on uurinud oma väärtusi, püstitanud põhjalikult eesmärke ja plaane, mõtestanud ümber ebaõnnestumisi jpm. 

Programmi KAVA.

29.09.2023
11.30-18.00
 
30.09.2023
10.00-15.00
 
EBSi põhjalikum tutvustus 
Programmiga tutvumine – mis, kuidas, milleks? 
Tutvumine ja sidemete loomine üksteisega 
ÕF-i kogemuste mõtestamine 
Kuulamise treenimine ja mõtestamine 
Meeskonna disainimine 
Mis? Kuidas? Miks? – küsimused ÕF-i käivitamise toetamiseks 
Milline on hea mentordatav? 
Enda tänase elu hindamine ja väikeste tegevuste planeerimine 
Oma väärtuste kaardistamine ja enda tuleviku heaks tööle panek 
Mentorluse ja teiste toetamise viisidega tutvumine 
 
18.11.2023
12.00-17.00
Seniste mentorluskogemuste analüüs 
Mentorlustööriistakasti laiendamine 
Eesmärkide põhjalik püstitamine 
Heaolupraktikate jagamine ja rakendamine vol 1 
 
17.02.2024
12.00-17.00
Laadaülesande analüüs 
Mentorlusaasta kokkuvõtmine – mina kui mentor 
Toimetulek ebaõnnestumistega nii individuaalselt kui ÕF-i tasandil 
Erialavaliku toetamine läbi eluvisiooni kirjutamise 
Heaolupraktikate jagamine ja rakendamine vol 2 
Tunnistuste andmine
 
NOORTE MENTORITE TAGASISIDE

Anett: "Mind panid mõtlema väga mentorkoolitustel tehtud harjutused isiksuse ja enda iseloomuomaduste kohta. Õppisin tundma ennast ja enda väärtusi, kaardistasin need ja lõin endale selgema pildi silme ette. Kuna ma polnud varem kellegi mentor olnud, arenesin ka selles valdkonnas, aga arengut märkasin rohkem isiklikus plaanis. Õppisin programmis olema parem kuulaja, kuidas olla teiste jaoks olemas ja jätta enda mured korra tahaplaanile."

Annabel: "Lisaks teiste inimestega kohanemisele ja suhtlemisele õpetas programm mulle väga palju mu enda kohta. Õppisin ennast analüüsima, endale eesmärke seadma ning ennast paremini väljendama. Lisaks hetke-eesmärkidele oman ka kindlat vaadet tuleviku osas enda plaanide ja tegemistega. Koolituspäevad andsid võimaluse nii teistega suhtlemiseks kui ka omaette plaanide paika panemiseks."

Ralf-Kaspar: "Mentorlusprogrammist õppisin ma inimesi kuulama ning aru saama, et inimeste aitamiseks võib vahest lihtsalt piisada sellest, kui sa ta ära kuulad. Veel õppisin eesmärkide püstitamist ja nende poole püüdlemist nii, et ma ka selle saavutan. Programm õpetas analüüsimist tehtust ja õppima nendest ning õpetama teisi, mida nad võiksid vältida või just teha. Programm aitas leida need väärtused, mis on minu jaoks tähtsad. Veel aitas programm tunnistada seda, kui midagi ei tea ning selle kohta siis hiljem infot otsida. Üks mitmetest väga tähtsatest asjadest, mida õppisin oli täiesti võõrastega koostööd tegema ja vajadusel võtma juhtrolli."

Programmis osalemine on tasuta! Noorte mentorite arengut teotavad UNICEF ning Estonian Business School.

Ootame Sinu kaasalöömist!

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-