Uudised

Uue õppeaasta märksõnadeks on jätkusuutlikkus, ringmajandus, sinimajandus ja kaitsetahte kasvatamine

01 September 2023

Kallid ettevõtlikud õpetajad!

JA Eesti soovib teile uueks aastaks palju pealehakkamist, õhinat täis noori, sihikindlat eestvedamist ning suuri tegusid. Selleks, et iga noor, kes soovib ettevõtlusega katsetada või mõne muu teo kodukoha hüvanguks korda saata, saaks seda riskivabalt ja juba koolis teha, oletegi teie koolis olemas ja teda nii innustamas kui turvamas. Ka meie JA-st paneme õla alla ning toetame noori sellel teekonnal inspiratsioonisündmuste ja häkatonidega, koolituste ning treeningutega. Pakume ka teile võimalust erinevate koolituste kaudu nii teadmisi värskendada kui ka kolleegide toetavat õlga tunda. 

Uue õppeaasta märksõnad on jätkusuutlikkus ja ringmajandus, sinimajandus ning kaitsetahte kasvatamine. Toome need teemad teieni samm-sammult. Alustame põneva tüdrukutele suunatud ringmajanduse programmiga – Girls Go Circular, mida saab paindlikult kasutada nii erinevates õppeainetes kui alustada sellega ka Õpilasfirma ideearendust. Inspiratsiooni õpilastele toob ka Youth Empowered inspiratsiooniseminar müügi- ja tehisintellekti teemadel. Õpetajate talvekool on pühendatud mere ja rohemajanduse sümbioosis sündinud sinimajanduse teemale. 

Eelmise õppeaasta saak oli väga hea – Õpilasfirmad aegade tugevaimad. Eesti parim Õpilasfirma 2023 – ÕF MilSpray Võru Gümnaasiumist on tänaseks alustanud tegevust päris ettevõttena. Ettevõtlusesse on suundunud eelmise aasta Õpilasfirmadest teisedki, näiteks biolagunevaid õhufiltreid tootev ÕF Mossy ja meemimängu loonud ÕF PELA. Õpilasfirmana purustas MilSpray kõik varasemad käiberekordid, andis sisse patenditaotluse ja tõi esile Õpilasfirmade jaoks uue valdkonna – kaitsetööstuse. Julgustame uusi Õpilasfirmasid samuti oma tegevusvaldkonda laiendama ning miks mitte ka kaitsevaldkonnas midagi ette võtma. Selleks planeerime kevadel koostöös Kaitseministeeriumiga korraldada noortele häkatoni. 

Uue aasta väärtus ning tegutsemispõhimõte on koostöö, koostöö koolide, ettevõtete ja teiste organisatsioonidega. Ettevõtlusõpet aastaid toetanud Edu ja Tegu programm on lõppenud, aga JA Eesti jätkab tegevust. Oleme saanud sellelt programmilt oma tegevusteks märkimisväärselt palju tuge ning saanud ka teid toredasti toetada. Hetkel läheb meie tegevus keerukamaks, aga me ei anna alla ning otsime uusi partnereid ja sõpru, et ikka koos teiega noortele paremat tulevikku pakkuda. 

Aitäh, et olete meiega! Läheme koos edasi ja soovime teile rõõmsat inspireerivat koostöist õppeaastat!

Teie JA Eesti
 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-