Uudised

Mis oli e-viktoriini raskeim küsimus?

11 October 2023

Traditsiooniline Junior Achievement Eesti e-viktoriin 7. – 9. klassi õpilastele toimus ettevõtlusnädala raames 4. oktoobril. E-viktoriinist olid oodatud osa võtma kõigi põhikoolide õpilased vaatamata sellele, kas nad õpivad koolis majandust või mitte.

Viktoriin toimus aadressil viktoriinid.ee ning koolides said õpilased majandust puudutavatele küsimustele vastata kella 8.00 - 16.00. Viktoriini küsimustele tuli osavõtjatel vastata individuaalselt ning kasutada oli üks õlekõrs – internet!

Sel aastal osales e-viktoriinil 1729 õpilast 65 Eesti koolist ning võimalik oli koguda kokku 36 punkti. Kõige kõrgemad kogutud punktisummad olid kogusid järgnevad õpilased:

  1. 34 punkti - Helir Hoop Võru Kreutzwaldi Kooli 8. klassist
  2. 33,5 punkti - Christian Sopp Melliste Kooli 9. klassist
  3. 33 punkti - Eliise-Terttu Kaikonen Rapla Vesiroosi Kooli 8. klassist
    Kenneth-Hans Möldre Pirita Majandusgümnaasiumi 9. klassist
    Joosep Arik Kuusalu Keskkooli 8. klassist
    Mia Lota Sutter Rapla Vesiroosi Kooli 9. klassist

Millistele küsimustele kõige rohkem õigeid vastuseid anti ja millistega oldi rohkem hädas? Mis on Ukraina rahvuslik valuuta? On selleks grivna, euro, rubla või tugrik? 82,4% vastanutest teadsid õiget vastust (õige vastus artikli lõpus). 

Kõige keerulisemaks küsimuseks osutus taaskord käibemaksuga seotud küsimus. Õigesti oskas järgnevale küsimusele vastata vaid 20,2% vastanutest. Pane end sinagi proovile ja kontrolli oma teadmisi artikli lõpus.

Anu ostis uue telefoni. Koos käibemaksuga maksis telefon 240 eurot. Kui palju sellest summast moodustas käibemaks? (Käibemaksumäär Eestis on 20%) 

a. 48 eurot 
b. 40 eurot
c. 60 eurot 
d. 52 eurot 

Mis edasi?

Kutsume kõiki viktoriinist osavõtnuid osalema põnevas meeskonnamängus Creatlon! Selleks moodustage 2 – 3-liikmelised tiimid ja registreerige end Creatlonile SIIN

Creatloni tutvustuse leiate JA Eesti kodulehelt http://ja.ee/sundmused/creatlon.html ning juba on võimalik ka tutvuda teise etapi ehk meeskonnatöö ülesandega. Kevadel jätkub Creatloni loovülesandega, mille sisu avaldatakse uuel aastal. Parimaid meeskondasid tunnustatakse aprillis õpilasvõistluste autasustamise aktusel ning välja on pandud ka noortele ettevõtjatele kohased auhinnad! 

JA Eesti pikaajaline partner Creatloni õnnestumises on EBS Gümnaasium. Creatloni on oma panuse andnud ka Pepco.

Õiged vastused: grivna; b. 40 eurot

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-