Uudised

Üle 600 õpilase osales Õpilasfirmade koolitustel!

05 December 2023

Sel õppeaastal on toimunud kolm Õpilasfirmade liikmete koolituspäeva. Koolitused toimusid Tallinnas, Tartus ja Pärnus ning neist võttis osa 651 õpilast üle kogu Eesti.

Sügis-talve periood on kiire aeg Õpilas- ja minifirmade jaoks, sest siis registreeritakse oma Õpilasfirma, alustatakse tootmisega, uuritakse turgu ning hakatakse klientide tähelepanu püüdma. Selle kõige kõrvalt on aga oluline omandada ka ettevõtluse põhitõed, et Õpilasfirmade programm sujuks ladusalt. Suure panuse annavad sellesse Õpilasfirmade juhendajad juba koolitundides, kuid JA Eesti toetab õpilasi ja õpetajaid Õpilasfirmade liikmete koolitustega.

Õpilasfirmade koolitused on jaotatud neljaks töötoaks – turundus, juhtimine ja personalitöö, tootearendus ning raamatupidamine ja finantsid. Iga Õpilasfirma liige saab valida endale huvipakkuva töötoa vastavalt oma ametikohale Õpilasfirmas või vastavalt vajadusele. Sel aastal toimusid sarnased koolitused Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Tallinna koolituspäev, kus osales kokku 355 noort, oli õpilaste hulgas kõige populaarsem koolituspäev. Tartus toimunud koolitusel osales 142 õpilast ning Pärnus 154 õpilast. Õpilasfirmade liikmete koolitusi viisid läbi lektorid Estonian Business Schoolist ning JA Eesti enda koolitajad.

Lisaks Õpilasfirmade liikmete koolitustele, toimus ka traditsiooniline müügikoolitus Tallinnas, millest võttis osa 139 õpilast. Müügikoolitus andis suurepärased teadmised enne esimesi laatasid, sest seda viivad läbi suurte praktiliste müügikogemustega koolitajad Southwestern Advantage Eestist. Müügikoolituse läbinud noored tunnevad end jõululaatadel enesekindlamalt, on paremini ettevalmistunud ning suurendavad müüginumbreid tänu heale müügitööle. Paljude õpilaste jaoks on just detsembris toimuvad jõululaadad esimeseks müügikogemuseks elus.

Kõigile õpilastele suunatud koolitustele on oma toetava õla alla pannud MTÜ Aitan Eestit, kes on oma südameasjaks võtnud ka uue põlvkonna harimise ja rahatarkuse edendamise. Tänu Aitan Eestit MTÜ toetusele on JA Eesti saanud ettevõtliku ellusuhtumise tuua paljude noorteni üle kogu Eesti.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-