Uudised

Ootame tüdrukute ideid AI võistlusele

20 March 2024

JA Eestil on hea meel teatada, et ringmajanduse õppeprogrammi Girls Go Circular raames on alanud uus ja põnev väljakutse. Ootame tüdrukuid tutvuma tehisintellekti maailmaga ning osa võtma võistlusest – AI CHALLENGE!

Võistlus on suunatud ringmajanduse e-õppeprogrammi Girls Go Circular läbivatele 14-19 aastastele tüdrukutele, kes õpivad võistluse käigus tundma tehisintellekti põhitõdesid ning kelle ülesandeks on 3-liikmelise tiimiga mõelda välja soolise võrdõiguslikkusega seotud probleem, mille lahendamisel sooviksid nad abiks olla. Probleem võib olla seotud näiteks naiste ja tüdrukute ebavõrdse olukorraga koolis, tööl, linnas või riigis. 

Lahendusena tuleb tüdrukutel välja pakkuda tehisintellekti idee, mis aitaks vähendada soolist ebavõrdsust. 

Võistlusele ideede esitamine, reeglid ning soovitused ideede väljatöötamiseks leiad SIIT.

Ideede esitamise tähtaeg on 17. juuni 2024.

Võistluse võitjad sõidutatakse Eestist koos õpetajaga Budapesti, kus kohtuvad osalejad 30-st Euroopa riigist.

Võitjatel avaneb võimalus osa võtta “Women and Girls in STEM” foorumist, mis toimub detsembri alguses. Võitjad veedavad Budapestis kaks ööd ning õpilastele ja õpetajatele sisustatakse kaks põnevat päeva. Võitva tiimi ja neid saatva õpetaja kõik reisikulud kaetakse Girls Go Circular projektist.

Ootame õpetajaid õpetama ringmajanduse e-õppeprogrammi Girls Go Circular. Programm tutvustab noortele ringmajanduse põhimõtteid läbi erinevate teemavaldkondade arendades samaaegselt nende digi- ning ettevõtluspädevusi praktiliste ülesannete abil. Lühike e-õppe programm sobib imehästi täiendama teisi JA ettevõtlusõppe programme ning eriti kasulik on seda läbida ÕF ja MF programmi juures enne idee välja töötamist. Miks?

Mooduli teemad ja uued teadmised aitavad Õpilasfirmasid suunata:

• jätkusuutlike ja keskkonnasõbralike ideede loomise suunas
• looma digitaalseid tooteid ja teenuseid
• edasi töötama jälgides jätkusuutlikke ringmajanduse põhimõtteid ka enda Õpilasfirmas

Septembri kuni detsembri jooksul läbis Girls Go Circular programmi Eestis üle 800 õpilase ning loodetavasti saavad 2024. aastal veel rohkemad noored teadmisi ja inspiratsiooni jätkusuutlikuma tuleviku loomiseks. Õppeprogramm on loodud eesmärgiga suurendada tüdrukute huvi STEM ja IKT valdkonna vastu, kuid ringmajandust õppima on oodatud muidugi ka noormehed. Programmi läbijatele väljastatakse sertifikaat ning uued teadmised on kindlustatud!

Programmis käsitletavad teemad:

• Kliimamuutused, rohepööre
• Tehisintellekt, digipööre, veebiohutus
• Robootika, pooljuhid, metallitööstus, elektroonika ringmajandus
• Ringtarbimine, toiduringlus, moetööstus, plasti ümbermõtestamine
• Nutikad kaasavad ja kliimakindlad linnad, jätkusuutlik liikumiskeskkond, tuleviku haiglad

Lisainfo Girls Go Circular e-õppe programmi kasutamise ja ligipääsu kohta: liis@ja.ee.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-